Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Κρεμάσανε στον διάβολο κουδούνια



Κρεμάσανε στον διάβολο κουδούνια και έχασε την δύναμη του φαινομενικά.

Έγινε αστείος, γραφικός και φτωχοδιάβολος. Ακόμα και τα παιδάκια τον περιγελούσαν και του πετούσαν τσίχλες μασημένες και χαρτάκια περιτυλίγματος ληγμένων ζαχαρωτών.

Σε στιγμιότυπο καταγεγραμμένο την στιγμή του απαγχονισμού κάποιου εκθρονισμένου ηγέτη ακουγόταν ως μουσικό υπόβαθρο μια γλυκιά μελωδία, ή ίσως κάποιο θέμα βγαλμένο από τις φαρσοκωμωδίες των Λόρι και Χάρντι.

Μια αρκούδα κατασπάραζε έναν μεσήλικα οπαδό της φώτισης μέσω του πόνου και αυτός χαμογελούσε μακάρια προσμένοντας την τέλεια συνθήκη.

Όλα αναποδογύρισαν και οι τράπουλες ακόμα αναρίγησαν μέσα στην μεγάλη αναστάτωση. Τα μωρά στην κούνια τους άλλαξαν πλευρό και οι δείκτες των ρολογιών σταμάτησαν για λίγο, ύστερα άρχισαν να ακολουθούν την άλλη φορά.

Ένα μοτίβο του κινηματογράφου του Χόλιγουντ δίνει τον τόνο και το μέτρο της αλήθειας και ο διάβολος ακόμα υποκλίνεται στην πλαστικότητα της..... και τα κουδούνια και τα ράσα και τα φρου φρου και τα αρώματα αρκούν πιο πολλές φορές από ότι το αντίθετο για να μας πείσουν και αυτός το γνωρίζει καλλίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου